Saturday, 13 August 2011

report oh report ! =__='



assalamualaikum semua :)

Practical da tinggai duaminggu ja lagi dan berakhirlaa pengajian aku ntok diploma ni. yeay yeay ! (bule konvo daa) hehe~ kira pas raya ni abehlaa azab aku kat opis tu. xpayahla nak dengaq owg bergosip lagi. hahaha~ so, lepas tu, aku bule laa nak berehat rehat ngan amannya kat umah tanpa sebarang gangguan (bule bangun lambat). hehe~

tetiba teringat masa kat U dulu, asal nk final exam ja, mesti kalut dok kira hari nak balik sampaikan wat reminder lam anset. kadang tu baru 3, 4 ari stat exam da siap siap simpan baju suma lam beg. hahaha~ buruk btoi perangai. macam laa nak lari umah tu kan ? :) tula tabiat budak budak U skunk, la ni pon mesti depa xtenang dok lam kelas tu, pakat pakat dok menghitung hari nak balik kampong tambah tambah nak raya da ni kan. tapi bila da balik umah, rasa nak masuk U balik. bila masuk U rasa nak balik umah pulak. suda ! sampai bila pon xdak kesudahannya. hahaha~

macam tu jugaklaa masa practical ni, berat betoi kaki ni nak melangkah masuk lam bangunan tu. 
sigh ! masok opis kui lapanpagi, balik umah kui limapetang. tapi nak tunggu jam tepat kui lima tu, ya rabbi, sabaq jalaa. huhu~ aku ngan bestfren aku, nani asyik lawan dok tengok jam jaa. haha~
yang paling best, lagi setengahjam lagi nak balik, kitorang daa siap siap kemas beg, simpan segala kotak pensel, kertas kertas..(da macam budak sekolah pon ada) hahaha~ kes yang banyak banyak depa bagi tu, truih simpan lam laci. komputer truih switch off tanpa disuruh. haha~ rajinkan kami ?
punyalaa terketaq ketaq nak balik sampaikan loceng jam opis bunyi kui lima, truih kitorang punch card. hahaha~ dengan bangganya kan.. adoii, lawak betoi bila ingat balik. hahaha~

actually, aku nak cita pasai report yang aku kena submit kat lecturer aku nanti. aku da siap pilih tajuk. so, aku ngan ringan tangan da mulakan penulisan aku. (padahai banyak yang merapu daripada yang betoinya) hahaha~ semua soalan yang diinginkan da dijawab ngan beknya. alhamdulillah ! supervisor da terima draft aku & suh proceed jaa ntok seterusnya. skunk ni, aku ngah mengarang ayat ntok valuation report plak. adoiii, stress ngan calculation lagi.. nak kna submit minggu depan ntok bagi supervisor aku check before nak pos kat lecturer industrial training ni. 

tapi aku agak sedih sebab xbule nak join mber mber submit by hand kt perak. dorang suma turun perak 5.9.2011 ni. huhu~ nak join jugak tapi cuti xdapat. klu nak amek cuti, kena ganti. ergggg! apa kes plak nak kena ganti bagai ni. aku punyalaa nak abeh cepat cepat, bos nak suh ganti plak. memang xlaa kan. so, aku ngn mber, nani wat keputusan ntok submit by pos ja. ermmm, lantaklaa. daripada kena ganti ganti ni. buhsan ! huhu~

so, skunk ni, aku kena bertungkus lumus ntok menyiapkan valuation report ngan calculationnya skali ntok double check by lecturer a.k.a supervisor aku kt perak tu then submit truih before due date dia. hoho~ bule kah ? so, kenalaa berkorban ckit masa tidoq & berfacebooking aku ni. hahaha~ xtaulaa bule ka tak ?! sigh ! =___='

adoiii, masa makin bergerak pantas. . what to do ? 


nota jari: len kali dapat ja keja truih wat, jangan tangguh tangguhkan. nanti cnila jadiknyaa. haha~ korbankan ckit masa tidoq & dating tu ntok menatap homework anda. keja keja ni laa yang bakal menentukan masa depan anda ! huhu~ :)

☑ hAk miLik kEkaL .aqilahsalim. ☑

1 comments:

FyzaLovato said...

syoknya wehhhh. jeles aih :'(

ღ fRiEndS ღ






ShoutMix chat widget


♥ sEmakiN haRi sEmakiN sAyanG ♥

Daisypath Anniversary tickers
Lilypie First Birthday tickers

♪♬ ruAnG mEmekAk ♬♪