Saturday, 13 August 2011

report oh report ! =__='



assalamualaikum semua :)

Practical da tinggai duaminggu ja lagi dan berakhirlaa pengajian aku ntok diploma ni. yeay yeay ! (bule konvo daa) hehe~ kira pas raya ni abehlaa azab aku kat opis tu. xpayahla nak dengaq owg bergosip lagi. hahaha~ so, lepas tu, aku bule laa nak berehat rehat ngan amannya kat umah tanpa sebarang gangguan (bule bangun lambat). hehe~

tetiba teringat masa kat U dulu, asal nk final exam ja, mesti kalut dok kira hari nak balik sampaikan wat reminder lam anset. kadang tu baru 3, 4 ari stat exam da siap siap simpan baju suma lam beg. hahaha~ buruk btoi perangai. macam laa nak lari umah tu kan ? :) tula tabiat budak budak U skunk, la ni pon mesti depa xtenang dok lam kelas tu, pakat pakat dok menghitung hari nak balik kampong tambah tambah nak raya da ni kan. tapi bila da balik umah, rasa nak masuk U balik. bila masuk U rasa nak balik umah pulak. suda ! sampai bila pon xdak kesudahannya. hahaha~

macam tu jugaklaa masa practical ni, berat betoi kaki ni nak melangkah masuk lam bangunan tu. 
sigh ! masok opis kui lapanpagi, balik umah kui limapetang. tapi nak tunggu jam tepat kui lima tu, ya rabbi, sabaq jalaa. huhu~ aku ngan bestfren aku, nani asyik lawan dok tengok jam jaa. haha~
yang paling best, lagi setengahjam lagi nak balik, kitorang daa siap siap kemas beg, simpan segala kotak pensel, kertas kertas..(da macam budak sekolah pon ada) hahaha~ kes yang banyak banyak depa bagi tu, truih simpan lam laci. komputer truih switch off tanpa disuruh. haha~ rajinkan kami ?
punyalaa terketaq ketaq nak balik sampaikan loceng jam opis bunyi kui lima, truih kitorang punch card. hahaha~ dengan bangganya kan.. adoii, lawak betoi bila ingat balik. hahaha~

actually, aku nak cita pasai report yang aku kena submit kat lecturer aku nanti. aku da siap pilih tajuk. so, aku ngan ringan tangan da mulakan penulisan aku. (padahai banyak yang merapu daripada yang betoinya) hahaha~ semua soalan yang diinginkan da dijawab ngan beknya. alhamdulillah ! supervisor da terima draft aku & suh proceed jaa ntok seterusnya. skunk ni, aku ngah mengarang ayat ntok valuation report plak. adoiii, stress ngan calculation lagi.. nak kna submit minggu depan ntok bagi supervisor aku check before nak pos kat lecturer industrial training ni. 

tapi aku agak sedih sebab xbule nak join mber mber submit by hand kt perak. dorang suma turun perak 5.9.2011 ni. huhu~ nak join jugak tapi cuti xdapat. klu nak amek cuti, kena ganti. ergggg! apa kes plak nak kena ganti bagai ni. aku punyalaa nak abeh cepat cepat, bos nak suh ganti plak. memang xlaa kan. so, aku ngn mber, nani wat keputusan ntok submit by pos ja. ermmm, lantaklaa. daripada kena ganti ganti ni. buhsan ! huhu~

so, skunk ni, aku kena bertungkus lumus ntok menyiapkan valuation report ngan calculationnya skali ntok double check by lecturer a.k.a supervisor aku kt perak tu then submit truih before due date dia. hoho~ bule kah ? so, kenalaa berkorban ckit masa tidoq & berfacebooking aku ni. hahaha~ xtaulaa bule ka tak ?! sigh ! =___='

adoiii, masa makin bergerak pantas. . what to do ? 


nota jari: len kali dapat ja keja truih wat, jangan tangguh tangguhkan. nanti cnila jadiknyaa. haha~ korbankan ckit masa tidoq & dating tu ntok menatap homework anda. keja keja ni laa yang bakal menentukan masa depan anda ! huhu~ :)

☑ hAk miLik kEkaL .aqilahsalim. ☑

Friday, 12 August 2011

boros giler ! =,='



2 3 unta berlari,
mana nak sama rimau berlari..

2 3 katak berlari,
katak buleh berlari ka?

2 3 kucing berlari,
habaq mai, kucing mana hat tak berlari? 

2 kerat pantun baru,
3 kali korang kene tipu .. 



assalamualaikum semua . . .
suka suki nak berpantun arini
harap harap tak buad lagi 
hehehe~

berbalik pada entry aku kali ni
 aku sangat keciwa
bila duit seratusringgit abeh sekelip mata
hoho~

boros giler aku nih !
bawak det seratusepuluh lam wallet
balik balik tengok, 
tinggai sepuluhringgit jaa 

huahuahua~

sedih sedih !
*tula sapa suh boros sangat*
padan muka . . +___+ huhu~




mood : sedang menggeledah handbeg sambil 
mencari idea ntok mengarut . . 
sungguh kasihan ! huhu~


nak dijadikan cerita 
semalam berbuka puasa ngan my besties
dekat restoran bawal, padang temusu
*temanya : makan sampai kenyang*
burpp, burpp ! oppss . .
bukan kenyang ja tapi sampai sengkak
best sangat sangat
dari cerita lawak  
sampailaa cerita makan dalam 
tragis btoii . . sabaq noh !
huhu~

pastu, lepak lepak kat tesco jap
carik barang dapor
hahaha
*dapor laa sangat kan*
rambang mata tengok baju baju raya
cantek cantek semuanya
klu de det ratusan lam tangan
da capai da baju baju kat ctu
naseb bek tadak jaa
last last aku beli casing raya 

casing raya
*sangat cantek*
*comey*
*sedap pegang*
*yang pastinya kebal*
HAHA~

owl chain raya
*my kembaq belikan kat alor staq*
suka sangat design dia*
HOHO~
thanx sayang tolong belikan 
yang comey nih !

baru perasan semua tema raya
hahaha
pasni, nak crik beg raya pulak
*bling bling*
amboih, banyak pulak det nak beli beg kan ? =__='
takpa, takpa kumpui det 
musti bule punya.
*nak seribu daya, tanak seribu dalih*
so, berjimat cermat dari skunk
bulekah ? O_0' hoho~


b4 balik, kami singgah beli eskem 
ala ala cornetto gitu
hahaha~
credit to : nur hanim khairulazman
sbb sudi belanja eskem yang sangat best tu
perisa oreo memang gojes abeh laa ! =P hehe~
hoho~ finally, jumpa jugak lam celah celah 
beg yang terkoyak . .
*tigapuluhringgit ja ka tggai ?*
huhuhu~
boros giler ! =,='
nseb bek bau money lagi . .
yeay, yeay,
bule beli beg baru da kot . . hehe~






nota jari : saat paling best bila dapat berkumpul ngan my besties 
sambil sambil memboroskan diri ngan benda benda yang sangat cantek.
 *rambang mata ler, pe bule buad*
hehehe~
p/s : klu rasa det xselamat lam tangan, better nyorokkan det tu. .
tak pon suh je mak ampa simpankan. . takdala, nak boros sangat kan. .
lagipon ia lebih mudah & selamat.


jangan tiru macam saya ye ! buruk perangai . . hehe~
selamat beramal ! :)











☑ hAk miLik kEkaL .aqilahsalim. ☑

Tuesday, 9 August 2011

✿ kisah hati ✿


assalamualaikum semua . .
hai hai hai ! akhirnya , terbukak jugak hati & perasaan 
ntok update belog ni .
berhabuk , berdaki semua siap .
siap nk masok washer machine pon ada .
. HAHAHA .

oke oke !
tamau nak story panjang berjela jela macam karangan 3,500 words tu kan . 
niat di hati sbnaqnya nak hbaq  
yang aku skunk nih ngah mood cinta ♥♥♥
so , semua drama drama cinta , semua aku sapu tengok . .
. HAHAHA .


ampa nak nyanyi dak ?

*meh kita testing sora sambil rehat-rehatkan 
telinga ampa tu dulu , sebelum aku memanjangkan 
bebelan aku yang panjang lebar tu tanpa henti*
HAHAHA
(xkejam plak aku kan ?)

oke oke , get ready ! amek feel sesiap . .~ hehe .


*lagu tema 'stanza cinta'*



klu ampa nak tau , hampir setiap ahad malam kui 9 , aku akan terpacak depan tb gara gara nak tengok drama "stanza cinta". sampai kan terpaksa berebut-rebut remote tb ngan adek sebab nak tengok drama cinta ni . . hohoiii , betoi betoi menarik minat aku ntok membeliakkan mata selama sejam depan tb . . HAHA . .


actually, drama nih telah diadaptasikan daripada novel "stanza cinta" . . walaupon , aku tak penah tau pon kehadiran novel ni . sbnaqnya aku nak hbaq yang aku memang xsuka beli novel sebab aku xpandai pilih . . asal aku beli jaa , kompem xbest gila novel tuh . . HAHAHA . . so , bagi mengelakkan pembaziran berlaku , aku akan pinjam novel kengkawan aku yang suka beli novel ni . HAHA . . agak agak bek ati da perangai aku nih . . ? =__='
hohoho , layankan je ! 


sinopsis drama stanza cinta



Amni Sorfina (Nur Fathia) adalah seorang gadis yang tabah , lemah lembut dan penyayang. sebagai seorang guru agama, Amni Sorfina sedaya upaya menjadi insan solehah dan tidak lari dari dugaan hidup dan dilema. watak Irfan (Aaron Aziz) sebagai tunang Amni yang sangat mencintai Amni dengan luhur dan ikhlas. Irfan pemuda yang baik, kacak dan kaya raya tapi kurang didikan agama, agak manja dan tidak pandai berdikari. manakala watak Taufiq (Fizz Fairuz) pula adalah cinta pertama Amni. Taufiq agak alim dan berpengetahuan tinggi dalam ilmu agama dan telah berjaya menambat hati Amni. 


sinopsis novel stanza cinta 




Amni Sorfina (ketenangan yang suci) . . seindah namanya seindah itulah peribadinya. dia hanyalah seorang wanita akhir zaman yang sedaya upaya untuk menjadi solehah. namun, jalan yang terbentang dihadapannya selalu berombak dan tidak pernah tenang. ujian itulah teman baik yang selalu mengikutnya kemanapun dia melangkah.


Ketika bahagia mula menyapa dirinya, ketika bunga-bunga sakura mengembang dengan indahnya, ketika dia mula tersenyum bahagia….tiba-tiba sahaja segalanya menjadi begitu menyiksakan jiwa dan menikam-nikam tangkai hatinya. Seolah-olah istilah bahagia itu bukan untuknya. Apa sahaja yang diimpikan dan diharapkan tidak pernah menjelma menjadi kenyataan. Sering sahaja Allah mengambil orang-orang yang disayangi dari sisinya.
Sehingga pernah dia merintih hiba, “Ya Allah…apakah tiada yang namanya bahagia itu untukku didunia ini?? Kenapa hidup ini sering tidak menyebelahi diriku? Andai dengan segala derita ini Engkau ingin menghapuskan segala dosa-dosaku, alangkah ringannya penderitaan ini. Andai dengan derita ini Engkau ingin selamatkan aku dari neraka-Mu dan memasukkan aku kedalam syurga-Mu yang kekal abadi..alangkah indahnya penderitaan ini”
Irfan Ikmal – “Amni itu seorang bidadari yang sangat lemah lembut dan penyayang…namun dia seorang yang tegas. Amni seorang wanita yang suka menangis dan mudah tersentuh hatinya…namun dia seorang yang sangat tabah!! Amni seorang Hawa yang mempunyai cinta yang begitu besar buat Sang Adamnya….namun dilindungi ia disebalik prinsip-prinsip yang dipertahankannya. Amni menunjukkan cahaya ketika aku teraba-raba dalam kegelapan. Dialah yang membuatkan aku mampu tersenyum dengan cintanya…juga dengan cinta Tuhan yang diajarkannya padaku”
Taufiq Imran, Bandung Indonesia – “Subhanallah…Amni adalah sosok wanita solehah yang ingin aku jadikan zaujah disisiku. Aku membutuhkan dukungannya sebagai peneguhku, aku membutuhkan doanya untuk kehidupanku, aku membutuhkan senyumnya untuk mengatasi kesedihanku…dan aku juga membutuhkan dirinya untuk membuatkan hidupku menjadi sempurna. Aku ingin selamanya melalui lorong-lorong dakwah ini ditemani zaujah yang seindah dirinya…Aku sungguh mencintainya kerana Allah…..”
Simpang kehidupan Amni begitu rumit dan melelahkan. Terhidang dengan derita dan airmata. Walaupun cinta itu ada didepan matanya, namun dia tidak pernah sempat mengecapi makna bahagia itu. Hatinya sering luluh dan terluka kerana cinta yang dimiliki.
Apakah Amni akhirnya berada disisi Taufiq…seorang lelaki yang begitu dicintainya, lelaki soleh yang mula mengajar Amni makna cinta sejati, Sang Adam pertama yang telah berjaya membeli cintanya yang paling mahal itu? Atau Irfan Ikmal yang selalu hadir dengan cinta yang luhur dan suci untuk Amni. Yang rela memberikan seluruh kebahagiaan yang dimilikinya untuk Amni. Mestikah dia memilih cinta ini? Tidak bisakah dia mengecapi bahagia tanpa perlu menyakiti insan lain?
“Ya Allah….segalanya kuserahkan kepada-Mu. Aku hanya hamba-Mu yang kerdil yang tidak bisa berbuat banyak. Biarlah Engkau yang memilih cinta dan memilih kehidupan untukku. Aku tidak ingin memaksa Engkau memberikan apa yang aku mahu…berikanlah apa yang terbaik menurut ilmu-Mu itu padaku. Kerana seluruh hidupku..cintaku..dan nyawaku adalah milik-Mu yang mutlak dan hakiki !” – Amni Sorfina

nota jari : xsabaq sabaq nak tunggu ending drama ni . . 
so , lepas ni , xpayah nak berebut rebut nak kalih channel len lagi . . HAHA . . 

☑ hAk miLik kEkaL .aqilahsalim. ☑

Tuesday, 19 July 2011

~kEsiBukAn yaNg mElaMpAu laMpAu~



-----------------------------------------------------

hohoii . . lamanya xupdate . 
berhabuk , berkarat abeh belog ni .
HAHAHA

bukan taktau aku ni pemalas 
tambah tambah wat benda alah ni
lagi la kan . .
ngan idea berbeku lam kepala 
*ala ala darah beku katakan*
HAHAHA
sampai da owg tu hingaq berela ela kt aku 

=_____________="
~tangan didada mata keatas~


sibuk sibuk sibuk . . .

berminggu minggu ni aku sibuk ckit
ala ala businesswoman gitu
HAHAHA

mana taknya , draft report nk kna submit 
2 ogos 2011 bersamaan 
2 ramadhan 1432 
mak aii , tak takot plak kan
nak buat MALAS skali


meronta ronta laa oii
..taksenangdudukdakot..

adoiii , masalah plak menimpa nimpa
sejak akhir akhir ni
kesalahfahaman telah terjadi
*da macam pembaca berita plak kan*
HAHAHA


hoi , aku ngah sedih ni !
rasa nak baling tepon pon ada da ni
*mak aii , tak sayang da ka , tepon penuh tangan tu*
HAHAHA
penat korek det tabong !
ada hati nak baling , awat tak lempaq truih kan 
lagi hebat . 

emm , bule dikatakan gila jiwa la jugak 
skunk ni
hohoii , berperang ngan perasaan sendiri kot
hebat kan ?! 
HUHU . . =_="


airmatabertakungsambilditadahtadah
*banjir banjir*

nak fokus tapi tahap kemalasan yang melampau 
ni m'buatkan tangan & hati tak bersatu . 
HAHA
apa laa yang aku mencarut ni kan ?
.hohoho.

~MALASMALASMALAS~

apa bule wat , klu da MALAS tu tertanam 
hidup hidup lam hati
apa pon xbule !
HAHA
adoiii , gilak sungguh bahasa !
*perosak bahasa terhebat*
.hehehe.


~sukanyadiawalauponberduka~
senyum untuk owg
bila owg len happy , diri sendiri pon happy
hihihi =_=




p/s : tolong jangan nak jadik pemalas sangat . tak akan berjaya seseorang tu klu dia tak berusaha kan .
sama sama la kita rajin rajinkan diri oke ?! hehehe .

nota jari : berusaha selagi berupaya . jangan bermalas malasan di waktu muda . HAHA . .









☑ hAk miLik kEkaL .aqilahsalim. ☑

Saturday, 25 June 2011

comelnya mereka ♥♥♥

assalamualaikum semua . .



lama tak bukak belog nih 
sampai da owg tu merungut 
asyik tengok entry lama aku ni jaa kan !?
*terasakah anda , munirah azmi ?*
HAHAHA 
sjala nak bagi hg hot skali skala
hehehe

bukan pa weh , aku malas ngan tadak idea 
sama ni . 
satgi aku melalut hat
tak kena topic , hg pulak
hingaq . . 
so, bersabaqlaa wahai kawan ! 



seperti yang telah dijanjikan
aku nak show off laa
anak buah aku 
hat terbaru ni haaa

baby gurl oke ! hehe .
da cukup sepasang daa
anak buah aku ni
weee~

*baru dua owg , tu yang excited tahap jebon tu*
hehehe


pasni , bule la beli baju pompuan pulak
retu da beli kat abang dia daa
so, giliran adek pulak laa .
weeee~

ni pic hariz baru lahir
. mohamed hariz fahmy .
skunk da jdik abang da pon
heeee ♥

pic ni masa birthday dia yg ke-2
hehe ♥
. 17 may 2011 .

ni la adek hariz
. nur aisyah qistina .
sejibik kan ?
bsalaa , copy paste muka abang dia 
nama pon adek beradek kan . .
yang pastinya , comey !
hehehe ♥


da masok dua ni 
so , makin besaqlaa tanggungjawab
saya sbgai makcik
yang bertauliah ni
HAHAHA
*bertauliah mean berdedikasi
so, maknanya
makcik yang comey lagi tegas laa !*
heee~

*hohoiii , sila abaikan statement hat bercolor
 purple nk pink tu*
HAHAHA .
dala b.m tunggang langgang 
maap cekgu !
heeee~

okelaa , nak setop dulu . .
nak siapkan logbook 
. huhu .
hohoiii , sok nak kena submit ,
bru arini terketaq ketaq nak wat
aishhhh , terok terok
*jangan tiru perangai huduh saya*
hehehe





nota jari : mereka comey dan cerdik . saya sayang anak anak buah saya ! 
hehehe :) ♥♥♥ . . 

p/s ntok mereka especially HARIZ FAHMY : jangan nakal nakal ye , cian kt tok ngn wan . . 
                                                              tak larat nak men kejaq kejaq ngan hariz . .




☑ hAk miLik kEkaL .aqilahsalim. ☑

Saturday, 18 June 2011

. r.i.n.d.u .

assalamualaikum semua . . 
hohoiii . . .


geleng geleng kepalak macam saya . kitak gilak sama sama . . muahahaha~

rindu bukan ? 
lama sungguh tak melalut lam belog ni . .
mana bz pon kan .
saja wat wat malas nak update . HAHAHA .
*pemalas terang tang tang* heeee~


   oke oke . . sekian !
      **nantikan entry baru wif my sweet niece . . .
    pasti memukau . 

                                        


T_______________________________________T



*aiyakkk , ini olang banyak malas lorh* ish ish ish . . .


p/s : entry di atas dibuat atas permintaan hati yang tak bopa ikhlas . beginila hasilnyaa ! saja nak menggEdix nak wat entry baru gak tp habuk tadak . hehehe~ segala ketidakpuasan hati sila tinggalkan jejak oke . 
tima kasih . 

                                                                         


nota jari : jangan jadik pemalas macam saya , nanti mak mertua tak berkenan . REJECTED  oke !  
tadak belas kasihan punya . . heee~


☑ hAk miLik kEkaL .aqilahsalim. ☑

Sunday, 12 June 2011

.✿ c.i.k.g.u ✿.



C.I.K.G.U 
ngeri ja dengaq kan
. HAHA .
mana taknya , cikgu ni owg kata , garang ,
 suka tibai owg .  cenge . hoho . semua mimik muka
hat terok terok tuh , serah pada cikgu laa .
gerun gerun !
oppss , tapi bukan semua oke !
satgi para para cikgu mai ligan
aku kat umah ni kot .
jenuh nak lari .
. HAHAHA .


aku nak jadik cikgu
bule dak ?
nak jadik cikgu ala ala koboi pon xpaa
HAHA 
.teringin kot.

owg kata senang ja jadik cikgu . .
pi mengajaq , balik umah
pastu tanda paper budak budak
habeh laa . .

hohoiii , apakah mudahnyaa jadik cikgu ?
jum pakat ramai ramai jadik
cikgu tak bertauliah
HAHAHA
*abeh carca merba la kerjaya cikgu nih*



bukan apa , tetiba terasa nak ubah angin
dari VALUER kepada CIKGU
hohoiiiii
*jauh menyimpang bukan*
takpa takpa
pekerjaan mulia kot
membantu anak anak bangsa
HAHAHA
*hebatkan saya*



weeeeee~
sekali sekala
bukan selalu pon kan

*mengGEDIX sial*

belom cuba belom tau kan 
coba naseb dulu
kot kot da rezeki 
mna nak tau kan ?!
heee~
*layak kah ?*
do i care ?!?
HAHAHA
*owg kata , rezeki jangan ditolak , maut jangan di cari*

so ,
 SELAMAT BERAMAL yeww !
. hoho .





nota jari : cikgu adalah segala segalanya . tanpa cikgu , kita buta hurup . tadak la nak pandai mengarang macam lam belog nih . kan ? jangan jadik perosak bahasa macam saya ! hehe~ 

khas wat cikgu cikgu saya :


~i luv u all~




☑ hAk miLik kEkaL .aqilahsalim. ☑

Sunday, 5 June 2011

ღ mimpi & impian ღ


'nak beli ni , nak beli ni , nak beli ni'
nanak hat ni jugak , tamau hat len . .
huhuhu~
*budak budak tapenah mengalah ntok dapatkan sesuatu*
weee~
seperti aku jugak
HAHAHA
. ketegaq beruk matye .
ish ish ish
buruk perangai
jangan tiru macam saya !



ntok pertama kalinya , aku nak berjimat cermat . . .
*bule kah?*
hohoiii . .
mimpi apa ni beb . .
*mimpi yang pasti lagi nyata*
hahaha

apaKAH ?
cam tak caya ja kan .
percayalaaa der !
gua tarak tipu punya ..
gua mau beli bb . .

bukan berokben tapi 
b.l.a.c.k.b.e.r.r.y 
adoiii . . .
*angan angan tinggi melangut*
hehe  
*lu ada ka , klu ada wat2 tadaklaa
bagi chance sama gua beb 

. haha .



semestinyaa
aku ni insan paling ketinggalan 
zaman ckit 
owg len da masok gear 4 , 
aku baru terhegeh hegeh nak masok gear 2 . .
HAHAHA




aku saja bli lambat lambat , nak
bagi chance kat owg len guna bagi 
berhabuk dulu
pastu , baru aku beli . . .



padahai , tadak det 
hehe . .
*wat terok bule*


aishhhh . . .
aku lama da dok berkenan BB ni
asai abang aku mai umah ja ,
aku dok menjeling manja kat BB dia
hohoiii
mana hangat hati pon kan ,
dok telan ayaq lioq dari jauh jaa pon 
huhu . .
takpa takpa ,
sabaq sat . . .
nanti belek laa puas puas sampai tercabut button
. HAHAHA .
*baru stail*



saya berharap sangat sangat dapat beli BB tuh 
tak larat daa nak telan ayaq lioq ni . .




can't wait ! weee~♥♥♥



nota jari : bila income nak masok nih , dimata saya hanya ada kamu (BB) . .
HAHA . tidoq malam sampai termimpi mimpi . kamu da mencurik hati saya . hehe~
















☑ hAk miLik kEkaL .aqilahsalim. ☑

ღ fRiEndS ღ






ShoutMix chat widget


♥ sEmakiN haRi sEmakiN sAyanG ♥

Daisypath Anniversary tickers
Lilypie First Birthday tickers

♪♬ ruAnG mEmekAk ♬♪